onsdag 30 mars 2011

Miljön framför vinstintresse

Miljö framför vinstintresse!
Idag pratar de ledande personerna och politikerna om att vi måste ta tag i en av de viktigaste frågorna, miljön. Men vad görs egentligen?
Vi använder oss av kärnkraftverk än idag, som inte har något slutgiltigt förvar utan ligger i ett provisoriskt förvar. De drivs av uran som är så farligt att det inte får brytas i Sverige.
Istället för att satsa på förnyelsebar energi går nu snacket ut på att vi ska bygga nya reaktorer som ska ersätta de gamla.
I Finland byggs just nu ett nytt kärnkraftverk som beräknas kosta så mycket som 60 miljarder kr. Allt detta kunde ha satsats på förnyelsebar energi så som sol-, vind- och vågkraft!
En stor del av problemet är det som bidrar väldigt mycket, transporter med lastbil och bil. Alltså behövs det en bra och väl utbyggd kollektivtrafik tillgänglig för alla. Idag är den nästintill den direkta motsatsen till det kollektivtrafiken kunde varit. De ända som inte hade tjänat på denna skattefinansierade utbyggnad hade varit de som har tjocka plånböcker och dyra lyxvillor. Med denna utbyggnad hade fler åkt kollektivtrafik.
Med en politik som bestäms av de som tjänar på att skita ner miljön, så kommer det inte bli någon förändring, det krävs en helt ny politik som sätter miljön framför vinstintresse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar