måndag 25 oktober 2010

Riv ner, klistra över och förstör!

Det främlingsfientliga samhällsklimatet breder ut sig mer och mer och vi har nu rasistiska partier i riksdagen, högerextremistiska tongångar får obemärkt gå förbi, förslag om slöjförbud debatteras villt, rasistiska språktester är fortfarande på tapeten och i Malmö är folk med invandrarbakgrund rädda för att gå ut på kvällarna... Men det finns ett motstånd! Nu är det viktigare än någonsin att visa att vi är aktiva antirasister och antifascister och göra allt vi kan för att uppmärksamma och motverka främlingsfientlighet.

I Landskrona tappade Sverigedemokraterna i kommunvalet, men siffran för hur många som valde att lägga sin röst på SD är fortfarande för hög och partiet som återigen fick mandat att styra vår kommun skiljer sig tyvärr i praktiken inte mycket från våra kära sverigedemokrater. Folkpartiets krav på språktester, burkaförbud osv är ett steg närmre högerextremismen och vår uppgift är att kämpa mot alla former av rasism, om det så kommer från Stefan Olsson (SD) eller från Torkild Strandberg (FP).

Som om inte detta vore nog pryds nu även stan med nazistiska klistermärken i form av "stoppa våldtäkterna"-kampanjen som är en kampanj knuten till info14, en högerextrem hemsida. Denna avskyvärda propaganda får ibland sitta uppe då folk luras att tro att det på något sätt har att göra med att skydda tjejer från våldtäkter och att människorna bakom faktiskt vill stoppa det sexualiserade våldet. Så är verkligen inte fallet, "stoppa våldtäkterna" är inget annat än en hatkampanj mot invandrare. I det finstilta på deras hemsida kommer man fram till att det enda de vill är att få folk att tro att invandrare är överrepresenterade bland våldtäktsmän och att problemet med sexualiserat våld är ett resultat av "mångkulturen" i Sverige. Detta är förstås skitsnack, vi vet att det inte är sant och att våldtäkter och andra former av sexuella övergrepp på kvinnor är ett uttryck för könsmaktsordningen, och att det inte är kulturellt betingat. Svenska män slår och våldtar kvinnor lika mycket som någon annan.

Det är allas vårt ansvar att se till att rasisterna inte står oemotsagda, det är vi som måste reagera varje gång någon slänger ur sig främlingsfientliga kommentarer och det är vårt ansvar att rensa vår stad från nasse-propagandan! Riv ner, klistra över och förstör rasisternas propaganda! I vår lokal på Eriksgatan 72 finns användbara klistermärken att hämta, så det är bara att komma förbi på torsdagar kl 19 och packa på sig antirasistiskt material. Om ni inte själva har möjlighet att bemöta rasisterna så kan man enkelt anmäla rasistisk propaganda på Nolltolerans.nu, om det så är klistermärken, affischer eller flygblad som du fått i brevlådan. När vi får anmälningar på Nolltolerans.nu så har vi som mål att inom 24 timmar vara där rasisterna varit och förstöra deras vidriga propaganda och sprida antirasistiskt material.

Vi ses i den antirasistiska kampen kamrater!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar